Bevallingsdatum bepalen

De vruchtbaarheidscalculator slaagt er doorgaans goed in om de meest vruchtbare periode te bepalen maar kan daarnaast ook worden gebruikt om de verwachte bevallingsdatum te berekenen. In de volksmond duurt een zwangerschap 9 maanden en dat klopt ook ongeveer wel maar als je het preciezer wilt weten dan moet je het iets anders uitrekenen.

Bevallingsdatum bepalen

Bevallingsdatum bepalenAls je bevrucht bent dan duurt gemiddeld 40 weken of 280 dagen voordat je gaat bevallen. Maar het exacte moment van de bevruchting is moeilijk te bepalen. Wat je meestal wel weet is wanneer de eerste dag van je laatste menstruatie was. Die schrijf je ook het best maandelijks op.

Er zit gemiddeld 2 weken tussen de eerste dag van je menstruatie en je ovulatie en dus de dag waarop je eicel bevrucht is. Je bevalt dan normaal gezien ongeveer 40 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie of 38 weken na de ovulatie en een succesvolle bevruchting.  Je zwangerschap duurt tussen 37 en 42 weken en wordt de ‘à terme periode genoemd.

De vruchtbaarheidscalculator  rekent dus niet alleen je vruchtbare periode uit maar kan ook de bevallingsdatum bepalen als je in verwachting bent.

Vind meer informatie over dit onderwerp op Mamaenmeer.be, de meest complete website voor aanstaande mama’s.