Wat is de vruchtbaarheidscalculator?

Wat is de vruchtbaarheidscalculator?

Met de vruchtbaarheidscalculator is het mogelijk om je meest vruchtbare periode te berekenen. Dat is vooral interessant wanneer je graag zwanger wilt worden en de kans daarop zo groot mogelijk te maken. Zeker bij een eerste kindje duurt het vaak even tot het lukt om in verwachting te raken.

De vruchtbaarheidscalculator helpt je met het berekenen van je ovulatie. Als je weet wanneer je je eisprong kan verwachten dan weet je ook dat je tot 3 dagen voor en 2 dagen na je verwachte eisprong het beste kan vrijen.

Wat is de vruchtbaarheidscalculatorVruchtbare periode te bepalen
Met de vruchtbaarheidscalculator is het mogelijk om de meest vruchtbare periode te berekenen. Deze berekeningen zijn gebaseerd op het feit dat de ovulatie over het algemeen 14 dagen voor de volgende menstruatie plaatsvindt. Door zelf aan te geven hoelang de cyclus doorgaans duurt kan er door iedereen met een cyclus van 21 tot 35 dagen een berekening worden gemaakt. Zo is het mogelijk om met de vruchtbaarheidscalculator de meest vruchtbare en daarmee meest kansrijke periode te berekenen. Door op die dagen te vrijen heb je de meeste kans om zwanger te worden.

Ander manieren om je vruchtbare periode te berekenen zijn er ook. Het moment van de eisprong kan op verschillende manieren bij benadering bepalen:

De combinatie van BTC en cervixslijmmethode wordt ook wel de sympto-thermale methode genoemd.

1 reactie op “Wat is de vruchtbaarheidscalculator?

Reacties zijn gesloten.