Zwanger worden

Hoe kan ik zwanger worden?
Zwanger worden is een natuurlijk proces, waarbij er een eicel uit de eierstokken van de vrouw vrij komt en dan door een zaadcel van de man bevrucht wordt. Dit proces wordt de eisprong of ovulatie genoemd en is essentieel om zwanger te kunnen worden.

Zwanger wordenDaarnaast dient het zaadvocht van de man vol te zitten met gezonde zaadcellen die er allereerst voldoende dienen te zijn, maar die daarnaast ook voldoende beweeglijk moeten zijn. Het zaad zal via de eileiders naar de eicel gaan om daar uiteindelijk voor een bevruchting te zorgen. Als je regelmatig vrijt rond je eisprong, in je vruchtbare periode,  dan is de kans op een zwangerschap het grootst.

Hoe lang duurt zwanger worden?
Het is moeilijk te voorspellen hoelang het duurt voordat je in verwachting bent. Het is een natuurlijk proces dat van veel factoren van jou en van je partner afhangt. Sommige stellen zijn in de eerste maand al direct zwanger terwijl het bij andere stellen niet op een natuurlijke manier lukt en hulp van een arts moeten zoeken.

En ook al is je eicel bevrucht dan nog kan de zwangerschap eindigen zonder dat je er iets van merkt. Dus neem je tijd en wees geduldig als je zwanger wilt worden. Het kan nog altijd zo zijn dat het de eerste paar keren niet direct lukt. Dat is geen reden om te twijfelen aan de mogelijkheid om kinderen te krijgen. Zwanger worden kost nu eenmaal wat tijd en geduld.

Vrijen rond de eisprong
Vrouwen die zwanger worden lukt dat meestal door rond de eisprong te vrijen. Dat is je vruchtbare periode. Het is om die reden verstandig om je menstruatiecyclus in je agenda bij te gaan houden, waardoor je precies kunt zien wanneer de eisprong plaats zal vinden. Daarnaast is het voldoende om eens in de twee of drie dagen een keer te vrijen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen dat meer te doen, maar de zaadcellen van de man blijven gemiddeld 3 dagen in leven in de baarmoeder. Daarnaast is het verstandig om ervoor te zorgen dat de ejaculatie in de vagina plaatsvindt, aangezien de zaadcellen gemakkelijk bij de eicel moeten kunnen komen.

Tweede keer zwanger worden
De eerste keer zwanger worden is over het algemeen het meest lastig. Je zal merken dat het een tweede of een latere keer over het algemeen wat sneller gaat. Het kan de eerste keer best een half jaar of een jaar duren totdat de bevruchting plaats zal vindt en je ook echt in verwachting raakt. Het is verstandig om er af en toe eens met je partner over te praten, of gewoon eens naar het spreekuur van je arts te gaan als het langer dan een paar maanden duurt. Zo kan je op een prettige manier zwanger worden.

1 reactie op “Zwanger worden

Reacties zijn gesloten.