Zwangerschapstips

Als je zwanger wilt worden dan zijn er een aantal zwangerschapstips die je helpen de kans wat te vergroten. Maar zwanger worden is een natuurlijk proces dat van veel factoren afhangt. Soms gaat het heel snel maar soms lukt het niet zo goed. Heb altijd een beetje geduld ook al duurt iedere maand weer lang. Lukt het echt na een paar maanden niet, raadpleeg dan je arts voor advies. Je kan met een zwangerschapstest iedere maand vaststellen of je in verwachting bent.

Zwangerschapstips

Wat je in ieder geval moet doen om in verwachting te raken zijn de volgende zwangerschapstips:

Stoppen met anticonceptie
Vanzelfsprekend stoppen jij en partner met het gebruiken van anticonceptiemiddelen.
Je kan gelijk in verwachting raken als je stopt met anticonceptie. Maar soms is het verstandig om twee maanden te wachten nadat je gestopt bent. Vraag het eens aan je arts.

ZwangerschapstipsWanneer vrijen?
Vrijen om zwanger te worden doe je het best 3 dagen voor tot 2 dagen na je eisprong, tijdens je vruchtbare periode. De vruchtbaarheidscalculator kan je helpen het juiste moment te berekenen. Overleg met je partner want het komt niet altijd uit om precies op het juiste moment sex met elkaar te hebben. Bereid hem voor op de dagen dat het moet.

Voorkom stress
Als jij of je partner veel stress hebben dan heeft dat invloed op de hormonen en daarmee ook op de vruchtbaarheid. Nu is stress moeilijk te voorkomen maar realiseer je dat jullie minder makkelijk zwanger worden als er veel stress is. Maar het is ook beter om te willen vrijen dan te moeten vrijen als je vruchtbaar bent.

Wanneer en hoe vaak vrijen?
Je eicel blijft na de eisprong 12 tot 24 uur in leven om bevrucht te worden. Het zaad van je partner blijft 3 tot 4 dagen in leven om je eicel te bevruchten. Dus vrijen doe je het best tijdens je vruchtbare dagen en dat is 3 dagen voor je verwachte ovulatie, op de dag van je ovulatie en 2 dagen erna. Meer vrijen heeft niet veel zin omdat je partner ook voldoende vruchtbare zaadcellen moet kunnen aanmaken.

Het standje…
Er is niet veel bewijs voor het beste standje maar met wat logische verstand kan je je bedenken dat de missionarishouding de meest kans op succes geeft omdat hierbij de penis het dichtst bij de baarmoeder komt. Als je de zwaartekracht nog een beetje wil helpen blijf je nog een tijdje op je rug liggen en of help je nog meer met een kussen onder je poep.
Maar ook op zijn hondjes is een van de zwangerschapstips als je in verwachting wil raken.

Als je als vrouw bovenop zit, of je staand vrijt, dan kan de kans op een zwangerschap kleiner worden omdat de zwaartekracht dan juist tegenwerkt. Als je klaarkomt als vrouw dan is de kans, volgens onderzoeken, op bevruchting groter doordat de samentrekkingen het sperma naar de baarmoeder helpt voortstuwen.

Gezond leven
Het is inmiddels algemeen bekend dat roken, drinken van alcohol, drugs en anabole steroïden een negatieve invloed op je vruchtbaarheid hebben en ook nog eens op je ongeboren kind. Je vruchtbaarheid kan ook door overgewicht en ook ondergewicht negatief beïnvloed worden.

Als jullie een kindje willen dan zullen jullie gezond moeten eten en voldoende lichaamsbeweging moeten nemen.

De kwaliteit van het sperma wordt nadelig beïnvloed door te weinig vitamine C en zink. Aanstaande papa’s letten ook goed op het voorkomen van teveel warmte omdat dat de kwaliteit van het sperma negatief zal beïnvloeden. Dus beter niet naar sauna’s, hete baden, te strakke kleding en lange autoritten.

Glijmiddelen
Pas extra op met glijmiddelen omdat die een zaaddodende werking kunnen hebben doordat de zuurtegraad van vagina en baarmoeder er door beïnvloed kan worden. Kies bij voorkeur een glijmiddel dat juist de kans op zwangerschap vergroot.

Medicatie
Sommige geneesmiddelen hebben invloed op de vruchtbaarheid of zijn schadelijk voor je kindje. Vraag altijd aan je arts of apotheker naar de invloed van de medicijnen op je vruchtbaarheid en op je ongeboren kindje. Als in verwachting raken niet gemakkelijk gaat kan je het misschien ook liggen aan de medicijnen die jij of je partner gebruiken. Vraag het je arts.

In bepaalde sectoren van industrie of landbouw kunnen onder andere röntgenstraling of pesticiden en chemicaliën invloed hebben op de vruchtbaarheid van de man.

Als je deze zwangerschapstips opvolgt dan vergroot je de kans op een natuurlijke zwangerschap.